Szinapszis Fejlesztő Központ - Mk

 


„A hivatás az, ahol a szenvedélyeink találkoznak a világ szükségleteivel.”
Steve Biddulph


Kedves Látogató!


Lázár Anita vagyok, szeretettel köszöntöm a Szinapszis Fejlesztő Központ honlapján!


Központomban 3-16 év közötti gyermekek felmérésével, komplex fejlesztésével, terápiás kezelésével foglalkozom, valamint Neurofeedback-, és AIT/FST tréningekkel, melyek a felnőtt korosztály számára is elérhetők.


Diplomámat az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán szereztem óvodapedagógiából. Diplomamunkámban a zene és a mozgás kapcsolatát vizsgáltam az óvodai nevelésben, hiszen e két terület mindig szerves részét képezte az életemnek. Egyetemi tanáraim nyitottak ajtót számomra a gyógypedagógia felé - és mivel szerettem volna alaposabban megismerkedni a sajátos nevelési igényű gyermekek hátterével, diagnosztikai-, és terápiás lehetőségeivel - így elvégeztem a 4 féléves gyógypedagógiai-asszisztens képzést is Budapesten. Szakmai gyakorlatomat az ELTE Gyakorló Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény értelmileg akadályozott óvodás életkorú gyermekcsoportjában teljesítettem, mely igen mélyen érintett, és mind szakmai-, mind magánéletem szempontjából meghatározó élményt jelentett.


Az Alapozó Terápia technikájával még az egyetemi éveim alatt találkoztam és azonnal beleszerettem a módszerbe. Az Alapozó Terápiák Alapítványnál, fantasztikus szakemberek segítségével és irányításával sajátítottam el a mozgásterápiát, mely szintén új irányvonalakat hozott az életembe. Felkeltette az érdeklődésemet az agy, az idegrendszer fejleszthetőségével, plaszticitásával kapcsolatban melyről szerettem volna még többet megtudni.


Ahogyan elkezdtem Alapozó Terapeutaként dolgozni, hamar világossá vált számomra, hogy itt nem állhatok meg, hiszen olyan szerteágazó problémákkal fordultak hozzám a családok, melyek megoldására a térségben nem volt lehetőség. Ekkor fogalmazódott meg egyértelműen a szívemben a vágy, hogy az életemet teljesen a fejlesztésnek szenteljem, így engedtem a hívásnak! A köznevelésből kilépve vállalkozóként folytattam az utamat, és létrehoztam a Szinapszis Fejlesztő Központot.


Hamarosan az Alapozó Terápia mellett elérhetővé vált nálam a Dr. Gósy Mária által kidolgozott GOH/GMP beszédészleléssel és beszédmegértéssel kapcsolatos diagnosztika és terápia, melyet a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete által szervezett akkreditált képzésen végeztem el a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetében.


Mindeközben sikerült megvalósítani még egy nagy álmomat, mely egy sokrétűen felhasználható alternatív, non-invazív és gyógyszermentes eljárás gyermekek és felnőttek számára: a SOTE akkreditációval rendelkező EEG Biofeedback specializációt, melyet a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél sajátítottam el.


2017 novemberétől elérhető az óvodás és iskolát kezdő, 5-7 éves korosztályba tartozó gyermekek számára kidolgozott Sindelar-féle komplex részképesség-fejlesztő program, melyet az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karon végeztem.


A szolgáltatások 2018. márciusában AIT/FST Hallásterápiával bővültek, mely a gyermekek mellett a felnőtt korosztálynak is hatékony segítséget nyújt bizonyos állapotok javításában. A Hallási Figyelem Tréninget az AIT/FST Magyaroroszág képzésén, nagyszerű szakemberektől, többek között az FST megalkotójától Rosalie Seymour-tól sajátíthattam el Budapesten.


2018 őszén a NILD Hungary diszlexia specifikus továbbképzésén vettem részt. Már 5 éves életkortól végezhető a diagnosztika, mely nagy segítséget jelent a korai felismerésben és fejlesztésben, ezen túlmenően az általános iskolások fejlesztésében is nagyon hatékony módszer.


2019. januárjában az AIT/FST Magyarország vezetőségi tagjának választottak és ugyanebben a hónapban alakult meg az Országos Biofeedback és Neurofeedback Független Egyesület is, ahol alapító elnökségi tagságot töltök be.


A folyamatos tanulás, önmagam képzése kiemelten fontos számomra, ezért rendszeresen veszek részt továbbképzéseken, szupervíziókon, hogy még hatékonyabban tudjak segíteni azoknak, akik hozzám fordulnak, hiszen a célunk közös: Nehézségek nélküli iskolai éveket a gyermekeink számára, valamint egészségesen, kiegyensúlyozottan és boldogan élni a szeretteink körében! Ennek megvalósításában kívánok segíteni Önnek!


A fejlesztésekről a lapfülekre kattintva kaphat bővebb tájékoztatást.
Tartalmas időtöltést kívánok az oldalon!


 

2017 © Minden jog fenntartva! Szinapszis Fejlesztő Központ | Impresszum