A figyelem tanulható – ADHD és Neurofeedback Konferencia

Az Országos Biofeedback és Neurofeedback Egyesületünk (OBNE) 2022. november 19-én rendezte meg egész napos nyitott konferenciáját Budapesten a Harmónia Palotában neves előadókkal, “A figyelem tanulható! – ADHD és Neurofeedback” címmel. 

A megnyitót követően Dr. Donauer Nándor (neuropszichológus) Fények és árnyékok – avagy az ADHD árnyalatai címmel tartott előadást, majd Jacsó Ágota (kapcsolódó nevelés oktatója) vezetett be bennünket a könnyebb, szeretetteljesebb gyermeknevelésbe “Határszabás kiabálás nélkül – szelíden” című előadásával. Az ebédszünetet követően Dr. Csiky Miklós (gyermekgyógyász, gyermekpszichiáter) beszélt az ADHD beágyazottságáról és az ADHD-t kísérő gyakori tünetekről. Ezt követően Gyapay Kinga(logopédus, pszichopedagógus a Hallihó Fejlesztő Központ vezetője) nyújtott betekintést a hallgatóság számára az észlelés és figyelem témakörébe Tomatis módszertana alapján. A nap zárásaként pedig Szalay Álmos (pszichológus) az ADHD-val kapcsolatos tévhiteket oszlatta el bennünk.

A konferencia házigazdája ezúttal Szever Pál volt. A konferencia szüneteiben kiállítóink színesítették, gazdagították a rendezvényt: Magyar Biofeedback és Neurofeedback Akadémia Tudományos EgyesületMagyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület / Magyar Analitikus Neurofeedback és Biofeedback TársaságMyneuro Mentális Teljesítményfokozó KözpontFOODTEST Ételintolerancia Központ; a GAL márka és a Dyslex Kft. képviselői. 



Lázár Anita
Tel.: +36 70 943 4004